Het verhaal achter  Voodstoc

Begin 2017 besloten we om ons actiever bezig te houden met circulaire economie.We kwamen op het idee om een infosteker te ontwikkelen die geleidelijk voedsel afgeeft aan de plant. Bovendien moest deze infosteker behalve biobased (gefabriceerd uit biologisch materiaal) ook biologisch afbreekbaar zijn zodat het gebruikte materiaal weer kan worden teruggegeven aan de natuur. Kortom drie eisen:

  1. Geeft geleidelijk voedsel aan de plant
  2. Biobased
  3. Biologisch afbreekbaar

Samen met onze strategische partner Rodenburg Biopolymers en de Universiteit van Wageningen gingen we de uitdaging aan om een biobased voedselstokje te ontwikkelen dat tevens 100% biologisch afbreekbaar is. We besloten om als grondstof Solanyl te gebruiken, een bioplastic dat wordt gemaakt van zetmeel verkregen uit het restmateriaal van de aardappelindustrie.

Het resultaat is een unieke biologisch afbreekbare infosteker die gedurende 10 weken voedsel afgeeft aan de plant.Uiteraard staat de ontwikkeling niet stil. We gaan verder met het ontwikkelen van andere producten met dezelfde unieke eigenschappen en voordelen als van deze infosteker.

 

De voordelen

  • Geeft minimaal 10 weken voeding af
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Gemaakt van restafval uit de aardappelindustrie
  • Ontwikkeld in samenwerking met Wageningen University & Research

 

Voodstoc is ook als bio-stokje zonder voedsel verkrijgbaar.

NIEUW: ons bio-stokje met hennep!

Veel aandacht voor Voodstoc tijdens de IPM in Essen!

Klik op ZDF logo om televisie-opname te zien.